Raydean Road

New detached house

WHAT THE CLIENT WANTED

The owner was keen to obtain planning permission for a detached house on his side garden. It was in the shade, so the family spent little time there. It made sense to use it for building rather than recreational use.

OUR CREATIVE SOLUTION

As the existing row of houses were of listed status, our architects worked closely with a heritage consultant to borrow as many features from neighbouring houses as possible. The idea was to create something a little different that would not look out of place in an area of architectural interest.

OUR FAVOURITE FEATURES

As the house was a little narrow, we wanted to make sure the living areas and bedrooms received as much light as possible.  This was achieved by installing floor-to-ceiling glass at the rear, which made those rooms feel bright and airy. The front of the house matched perfectly with the surrounding listed buildings whilst the back was light, modern and pleasing to the eye. The client loved our combination of old with new to give a house that was very individual and attractive.

More Projects

    This website is protected by reCAPTCHA and the
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply

    Want to know more?

    Get in touch with us

    Call one of our in-house planning consultants for a free 30 min consultation where we can discuss all your ideas.