Catley Close 

Ground floor rear extension

WHAT THE CLIENT WANTED

So much of modern architecture is about maximising natural light. Luckily, with modern materials and building trends, this is possible in so many ways. This client wanted to use a modern extension to extend their main living space, and to bring in as much natural light as possible. They also specified, somewhat uniquely, that the entire extension was to be made of glass. 

OUR CREATIVE SOLUTION

Our solution was quite simple. With modern glass being so strong and versatile, we were able to create a simple, clean glass extension. Its grace and quality were enhanced by its crisp lines, making it as beautiful as it was functional; the final result was an open living space entirely connected with the outdoors.

OUR FAVOURITE FEATURES

We were particularly pleased with two aspects if this build. The first was the way in which we incorporated the guttering (an inclusion dictated by planning permission) into the design so that it was entirely hidden from view and didn’t impact the visual impact at all. The second was the juxtaposition between the unfussy glass extension and the original Grade II listed building; the visual was breath-taking, and a finish with which we were immensely pleased.

More Projects

    This website is protected by reCAPTCHA and the
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply

    Want to know more?

    Get in touch with us

    Call one of our in-house planning consultants for a free 30 min consultation where we can discuss all your ideas.